Otantik görünümlü runner’da karadeniz bölgesinin yöresel dokuma kumaşı zemin olarak kullanılmıştır. Dokuma kumaşın formları ve yan bantları hesap işi renkleriyle birebir benzerliğinden ötürü birbirleriyle uyum içindedir.
Tek bir parça örtü olarak yapılmış olan eski ve değerli hesap işi; müşterimizin talebi üzerine üç farklı yeni örtü için kullanılmıştır.
Eski kumaşta bulunan üçgen motiflerden iki tanesinin karşılıklı birleştirilmesi sonrası oluşturulan baklava şeklinde yeni formunu inceleyebilirsiniz.
Keten Kumaşa kareleri sayma tekniğiyle işlenen hesap işi, kenarlarında bulunan antika işlemeleri montaj sonrası görülmektedir. Antik işlemesinin altındaki kumaş kesilerek çıkarılmıştır.
Keten Kumaşa kareleri sayma tekniğiyle işlenen hesap işi, kenarlarında bulunan antika işlemeleri montaj sonrası görülmektedir. Antik işlemesinin altındaki kumaş kesilerek çıkarılmıştır.
Aşağıda görmüş olduğunuz runner’ın kısa kenarlarında, kırmızı muline iple saçaklar oluşturulmuştur. Saçakları bu model için: hesap işini yıllar önce el emeğiyle yapan, el işinin sahibi hanım, Fatma KÜLAHÇIOĞLU yapmıştır. Böylelikle bizden runner siparişi veren ve Kız Meslek Lisesinde hocalık yapmış olan nakış öğretmenimiz de üretim sürecine bu konuda engin bilgisiyle çok önemli bir katkıda bulunmuştur. Kendisine yaptığı çalışmadan ötürü çok teşekkür ederiz.
Yoğun işleme bölümünden bir desen. Detay görünüm..
Püskül, belirli uzunluk ve kalınlıkla muline iplerin tığla kenardan geçirilip düğüm tekniğiyle yapılmıştır.
Zengin renk seçeneklerinin, farklı kültürel motiflerin kullanıldığı hesap işi bu özellikleriyle öne çıkmaktadır. Hesap işinin ipinden iğnesine ve kumaşına kadar her malzemesi özel olarak seçilmektedir. iplik olarak genelde floş, ipek ve muline ipleri kullanılmaktadır.
Hesap işi tekniğinde ortaya çıkan bir diğer unsur da işleme yapılan kumaşın tersi ile yüzünün aynı şekilde işlenmiş olmasıdır.
Hesap işi tekniğinde renkli ipliklerin yanısıra simli ipler de kullanılabilir. Yalnız simli ip kullanılırken ipliğin kısa tutulmasına özen gösterilmelidir çünkü simli ip çabuk yıpranır ve sıyrılır.
Hesap işinin küçük üçgen motifleri, asimetrik olarak tanzim edilmiştir. Klasik tarzının dışında daha modern bir görünüm kazanmıştır.
Yukarıda muline iple saçak yapılan kenar bölümünde nervüller görülmektedir. Örtünün kısa ve yan kenarlarına dolgunluk sağlamak amacıyla yapılan nervül, örtüye doğal bir görünüm kazandırmak amacıyla kullanılmıştır.
Takım parçası runner kenarında gene muline iplikle yapılmış saçak detay.
Hesap işinin tüm renkleri ve ihtişamından bir bölümü görülmektedir.