Müşterimizin bordo, kırmızı, pembe, yeşil ve mor tonlarda el işçiliğiyle işlediği farklı farklı kanaviçe motiflerini birbirleriyle uyumlu tasarımlarla yatak örtüsüne monte ettik. Keten kumaştan yatak örtüsü ve 2 adet yastık yaptık. Müşterimizin kanaviçelerini yatağın üstünde, yastıklarda sarkan kenarlarda ve köşelerde dengeli bir şekilde monte ettik.
Kanaviçe işlemeciliği insanlık tarihi kadar çok eski bir el işleme sanatıdır. İlk örnekleri Orta Asya türklerinde rastlanmıştır. Bu işleme sanatı göçlerle batıya ve diğer ülkelere dağılmıştır. Türkiye’de işleme teknikleri arasında en yaygın olan kanaviçedir.
Kanaviçe, el işleri için seyrek dokumuş keten bezi üzerine yapılmış işlemelere verilen addır. Etamin işine benzer. Renkli çarpılardan desenler oluşturulur. Etaminden farkı, kanaviçelerin düz kumaş üzerine işlenmesidir. Kumaş üzerine öncelikle kaneve adı verilen özel dokunmuş bir kumaş tutturulur. Sonra renkli ipliklerle kaneveye desen işlenir. Desenin işlemesi bittikten sonra kaneve asıl kumaş üzerinden tel tel çekilerek işlenmiş desenle kumaş arasında temizlenir ve kanaviçe elde edilir.
Dijital Tasarım
Tasarımda özellikle yatak çerçevesine düz değil buna aykırı olarak belli bir eğim verilmek istenmiştir. Bu kenarlardaki çizgilerdeki eğim ile ortalarda ve köşeler etek kısmıyla birleştirilmiştir. Genel olarak bu tür tasarımlarda etek ve yatak örtüsünü üst kısmı birbirine bağlanmış olur.
Kulakçıksız 50×70 cm ebatlarında, kulakçıklı 58 x 86 cm ebatlarında klasik ölçülerle dekoratif yastık yapılmıştır.
Kanaviçe ve makina nakışı kanaviçelerin bir arada kullanıldığı tasarım ve detaylarını yakından görebilirsiniz.